Poradnik dotyczący pakowania żywności dla firm cateringowych

Przemysł gastronomiczny to wielomiliardowy biznes, ale model biznesowy gastronomii pozwala restauracjom konkurować ceną i wygodą. Firmy cateringowe nie mogą sobie pozwolić na taką elastyczność. Muszą dostarczać wysokiej jakości produkt w rozsądnej cenie, nawet jeśli oznacza to rezygnację z części marży. Na stronie https://grupa-abc.com.pl możesz kupić dobre opakowania.

Jak pakować żywność?

Oto 5 wskazówek dotyczących pakowania dla branży gastronomicznej:

1) Używaj przezroczystych plastikowych pojemników do przechowywania żywności.

2) Stosuj pakowanie próżniowe dla mięs i innych produktów spożywczych, które łatwo się psują. To ogranicza psucie się, więc nie kończysz wyrzucając dużych ilości jedzenia, ponieważ zepsuło się, zanim zdążyłeś je wszystkie wykorzystać. Pakowanie próżniowe pozwala również uzyskać więcej porcji z każdego kawałka mięsa lub innej żywności, co czyni je bardziej opłacalnymi zarówno z ekonomicznego, jak i środowiskowego punktu widzenia.

3) Podczas zamrażania żywności takiej jak kanapki lub sałatki, które będą miały czas pomiędzy odbiorem a dostawą (np. zamówienia w porze lunchu), należy używać przemysłowych torebek do zamrażania zamiast zwykłych plastikowych torebek na kanapki. Torby przemysłowe są mocniejsze i mniej prawdopodobne jest, że pękną, jeśli będą się obijać podczas transportu, co oznacza mniej rozlanych płynów w biurach lub domach Twoich klientów.

4) Pakuj płyny w małe pojemniki z szczelnie dopasowanymi pokrywkami, aby nie rozlały się podczas transportu.

5) Używaj jednorazowych pojemników i sztućców do zamówień na wynos. Jednorazowe pojemniki są również świetnym rozwiązaniem w przypadku imprez cateringowych, podczas których będziesz serwować jedzenie na miejscu.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


*


osiem + dziewiętnaście =