Oprogramowanie dla gastronomii – czy jest popularne?

Prowadzenie lokalu gastronomicznego to ogromne wyzwanie. Trzeba bowiem zadbać nie tylko o jakość przygotowywanych potraw, ale również o szybkość obsługi klientów czy terminowe dostawy towarów. W celu znacznego ułatwienia sobie wszystkich wymienionych zadań, coraz więcej właścicieli decyduje się na wdrożenie nowoczesnego oprogramowania komputerowego przeznaczonego do kompleksowego zarządzania. Musi być ono ściśle zintegrowane z terminalem sprzedażowym i płatniczym, a także drukarką fiskalną. 

Wysoka funkcjonalność to podstawa 

Profesjonalny program dla gastronomii pozwala na sprawne kontrolowanie kluczowych operacji i zatrudnionych osób. Dzięki temu koszty zostają zoptymalizowane, a ogólna wydajność pracy wyraźnie wzrasta (co prowadzi bezpośrednio do lepszych zysków finansowych). Aby omawiany system dobrze spełniał swoją rolę, powinien oferować jak najwięcej funkcji. Mowa przede wszystkim o automatycznym przesyłaniu zamówień z punktu sprzedażowego do kuchni, otwieraniu wielu rachunków na raz, parkowaniu zamówień, zarządzaniu magazynem, organizowaniu cateringu na wynos, tworzeniu karty dań, obliczaniu kaloryczności poszczególnych posiłków, zapamiętywaniu gramatur czy generowaniu okresowych raportów. Przyda się ponadto ścisłe monitorowanie czasu pracy personelu, nadawanie uprawnień oraz śledzenie na bieżąco aktywności kucharzy i kelnerów.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


*


11 + dwanaście =