Wyposażenie restauracji, na którym nie warto oszczędzać

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Gdy prowadzimy restaurację, musimy zaopatrzyć się w wiele sprzętów przydatnych w jej codziennym funkcjonowaniu. Dzielą się one na te niezbędne oraz takie, które co prawda nie są nieodzowne, ale poprawiają ogólną jakość pracy personelu, czy urozmaicają wygląd sali głównej.

Do sprzętów na którym nie warto oszczędzać z pewnością zaliczają się szafki do gastronomii. To właśnie w nich można bezpiecznie przechowywać zarówno np. przyprawy, jak i sprzęt używany do gotowania.

Przyda się także zlew gastronomiczny dwukomorowy, by zmywanie naczyń było znacznie łatwiejsze. Warto robić to na bieżąco i najlepiej oddelegować do tego wyznaczoną osobę, ponieważ nie ma nic gorszego, niż sterta niepozmywanych naczyń.

Co w sali głównej?

Jest ona najważniejszym wizualnym elementem restauracji, ponieważ to w niej przyjmujemy gości. Warto więc zadbać, żeby wyglądała estetycznie, tak by odwiedzający już od samego wejścia byli zachwyceni wystrojem lokalu.

Na stołach powinny znajdować się eleganckie, białe obrusy – czasy cerat, czy gołych stołów raczej odeszły już w przeszłość. Teraz liczy się elegancja, a goście cenią sobie ładny wystrój. Musimy tylko pilnować, by nasz personel wymieniał obrusy po każdym skończonym przez klienta posiłku. Plama na obrusie to przecież jedna z gorszych rzeczy, którą mogą u nas zobaczyć nasi goście.

Elegancka restauracja nie może też obyć się bez pięknej zastawy – talerze powinny być nowoczesne – modzie są teraz te kwadratowe, stworzone do nieco bardziej wytwornych dań. Jeśli zadbamy też o odpowiednie widelce oraz ekskluzywne kieliszki do wina, nasi goście z pewnością poczują się wyjątkowo

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Akcesoria ochronne do naszego smartfona – co sprawdzi się najlepiej?
Akcesoria ochronne do naszego smartfona – co sprawdzi się najlepiej?
Współczesny świat staje się przestrzenią coraz bardziej zelektronizowaną. Przedmioty codziennego użytku wyręczają nas w wielu czynnościach, dając nam więcej czasu […]
Wyposażenie sklepu mięsnego
Wyposażenie sklepu mięsnego
Sklep mięsny sprzedaje specyficzny rodzaj towaru. Mięso wymaga odpowiedniej temperatury przechowywania, właściwej ekspozycji i odpowiedniego podania kupującemu. Z tego względu […]
Styl i wygoda w zimowej stylizacji
Styl i wygoda w zimowej stylizacji
Zima to okres chłodny, przez co nasze stylizacje powinny być dobrane na tzw. „cebulkę”. To okres noszenia ciepłych swetrów, płaszczy, […]