Rodzaje batonów na pułkach sklepowych

Na sklepowych półkach można znaleźć wiele rodzajów batonów. Niektóre są wykonane z samych orzechów i nasion, podczas gdy inne zawierają suszone owoce, kokos, chipy czekoladowe lub inne składniki.
Oto kilka popularnych rodzajów batonów i składników, które zawierają:
Kompletne batony odżywcze
Te batony zawierają kombinację ziaren, owoców i warzyw. Zazwyczaj mają mniej tłuszczu niż inne rodzaje batonów odżywczych i mogą być dobre dla osób, które chcą schudnąć lub utrzymać utratę wagi.
Batony energetyczne
Te wysokokaloryczne batony stanowią alternatywę dla wysokocukrowych przekąsek, takich jak cukierki lub ciasteczka. Często zawierają białko i błonnik, dzięki czemu dłużej czujesz się syty. Zawierają one również cukier, tłuszcz i inne składniki, które dostarczają energii.
Batony zastępujące posiłek
Te batony zawierają wszystkie składniki odżywcze, których potrzebujesz, aby zastąpić jeden posiłek, więc nie musisz jeść nic innego do następnego posiłku.
Granola/ batony proteinowe
Granola to mieszanka płatków owsianych, orzechów i nasion, która jest pieczona w kształcie batona. Batony proteinowe zawierają więcej białka niż batony granola, ale mniej błonnika niż batony pełnowartościowe. Batony proteinowe mogą być przydatne dla osób, które chcą przybrać na wadze lub zbudować masę mięśniową poprzez programy treningowe z ćwiczeniami, takie jak kulturystyka lub trening siłowy. Idealnym przykładem takiego smakołyka są choćby batony herbalife, które posiadają każdą z cech batona proteinowego.
Batony owocowo-orzechowe
Te energetyczne produkty spożywcze są produkowane z suszonych owoców i orzechów (takich jak nerkowce), które dostarczają zdrowych tłuszczów, które pomagają promować zdrowie serca, gdy są spożywane z umiarem.
Napisz komentarz